Alt om bedemænd

  • af
Alt om bedemænd

De fleste har hørt begrebet bedemand, men hvad laver denne egentlig, og hvornår skal man bruge en bedemand? Måske har du brug for en bedemand, og gerne vil vide hvad det indbærer? Her kan du læse mere om, hvad en bedemand er og laver.  

Hvad er en bedemand?  

Bedemand er et begreb for et erhverv, der man håndterer begravelser. Det er altså den person der bistår de pårørende med alt der har med begravelse at gøre. Hvis du har været i en begravelse, har du helt sikkert set bedemænd i sort dress som håndterer kisten, men de laver rent faktisk meget mere med det, og kan hjælpe dig som pårørende, mere end du måske lige går og tror.  

Hvis du har set tv-serien Six Feet Under, som blev ekstremt populært i de tidlige 00-ere, så handler dette netop om bedemænd. Det er et erhverv som mange finder både underligt og makabert, men det er et erhverv der kræver ekstremt meget omsorg og forståelse, og har i realiteten ingen morbid karakter. Bedemand er et mellemmenneskelig og relationelt erhverv, der man møder mennesker i sin yderste sorg.  

Hvad laver en bedemand?  

En bedemand er altså det menneske eller de mennesker, der bistår med alt fra kiste til begravelse. En bedemand lytter til dine ønsker og behov i forbindelse med et sidste farvel. En bedemand kan også bistå med kontakt til myndigheder og advokater, når der er brug for det. Bedemanden tager sig af disse opgaver, så I kan fokusere på jeres egen sorg og familien, i stedet for at håndtere alle de praktiske detaljer.  

En begravelse og alt det praktiske omkring et dødsfald, skal tit klares på under en uge. Det er det ikke mange der føler at de kan overskue midt i sorgen, og derfor er en bedemand din hjælp, støtte og tovholder i den svære tid.