Bioethanol pejs, elpejs eller en gaspejs – Hvad er bedst?

  • af
Bioethanol pejs, elpejs eller en gaspejs - Hvad er bedst?

Har du fået købt en biopejs eller går du og overvejer at købe en, så er der nogle ting som du uden tvivl bør kende til. Her er eksempelvis den brændsel som man bruger til en biopejs, nemlig Bioethanol nemlig helt essentiel. Men hvad er bioethanol og hvor meget skal du endeligt bruge til en biopejs? Det spørgsmål vil vi hjælpe dig med at besvare her i denne artikel?

Hvad er bioethanol?

Bioethanol er en form for biobrændsel til en biopejs. Man bruger bioethanol til biopejse, fordi det er glimrende brændsel og kan brænde i mange timer uden at man skal fylde nyt brændsel på. Derudover så er den af de mest væsenlige fordele også at du med bioethanol kan bruge din biopejs indenfor fordi bioethanol er fuldstændig uskadeligt.

Bioethanol er nemlig lavet med 96% sprit hvilket betyder at det er helt uskadeligt at bruge indenfor, også selv med lukkende vinduer. Det fordamper simpelthen i det øjeblik at der kommer ild til det, hvilket gør det som oplagt brændsel til når man bor i lejlighed og ikke kan få en brændeovn, eller til et hus generelt hvor der ikke er installeret brændeovn.

Indendørs Elpejs

elpejs

Der er også kommet en af de andre moderne måder at få en indendørs pejse på, nemlig med en elpejs hvor du kan udnytte at du aldrig skal ud og købe hverken brænde eller bioethanol, for med en elpejs så har du altid strøm i nærheden som du kan bruge i stedet. En el pejs er utrolig praktisk fordi den aldrig løber tør for ”bændsel” eftersom den udelukkende køre på el, og derfor er det en glimrende mulighed for at få en flot flamme uden nogen form for brændsel til den flotte pejs.

Gaspejs

En gaspejs er også begyndt at blive mere og mere populær fordi de er rimeligt billige at fylde op og derfor også et glimrende alternativ til nogle af de mange andre former for pejse som på den ene eller den anden måde skal fyldes op. Så hvis du er træt af at skulle bruge en mindre formue på at fylde din pejs op med enten brænde eller bioethanol, så er en gaspejs helt oplagt, uanset om det er en indendørs eller en udendørs gaspejs.