Derfor er en graviditetsscanning så vigtig

  • af

Hele processen i at være gravid kan være noget af en omvæltning for både kommende mor og far. Især skal mor vænne sig til en helt ny krop med potentielle udfordringer, ubehag og massevis af bekymringer. Selvom flere og flere sætter pris på graviditeten, så kan vi ikke komme udenom at det kan være enormt hårdt, og at frygten for at der er noget galt med barnet, hurtigt kan fylde mere end hvad vi lige havde regnet med.

Det kan fjerne bekymringer fra forældrene

Når vi finder ud af, at vi er gravide og står med en test med to streger på, så går der ufatteligt mange tanker igennem hovedet på os. Mange har på forhånd forberedt sig på, hvordan processen i at skulle tage sig af et barn skal være, men det er ikke alle der tænker over, at graviditeten er en proces i sig selv. Selvom du ikke endnu står med dit barn i hænderne, så er du ved at skabe et barn i maven, og det kan være hårdt at gå og være gravid. Nogen har en nem og forholdsvis smertefri graviditet, hvorimod andre synes det er noget af det absolut værste og hårdeste overhovedet. Det er ikke til at vide hvordan ens graviditet vil være, men det er vigtigt at vi er opmærksomme på, at fosteret udvikler sig som det skal. Det er blandt andet noget vi kan se ved at tage til en graviditetsscanning. Her får du ikke kun et indblik i, om fosteret udvikler sig som det skal, men du kan også finde ud af kønnet, og om barnet er sundt og rask, hvilket selvfølgelig er vigtigt at vide, så derfor er det helt nødvendigt at tage til som gravid.

Få det klaret når det er muligt

Hvis du endnu ikke har været til scanning endnu, og ikke er helt sikker på hvordan f.eks. en trimesterscanning foregår, så kan du passende se en video lige her. På denne måde kan du få en idé om, hvordan det hele forløber sig, og så kan du se at der absolut ikke er noget at være bekymret for. Det er altid en god idé at være sikker på at dit barn har det godt, og det er derfor disse scanninger er så gode og vigtige. Graviditetsscanninger foregår dog ikke alle steder, og nogle gange kan det være besværligt som gravid at skulle køre langt for at få det klaret. Gravide som har boet i og omkring Nykøbing Falster har længe været tvunget til at skulle køre til Slagelse for at blive scannet, men dette er ikke tilfældet mere. Nu kan gravide nemlig blive scannet på Nykøbing Falster sygehus. Dette er en glædelig nyhed for alle i området, og derfor er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at få det gjort.