Forstå begreberne i Apples Ecosystem og få mere ud af dine Apple-produkter

  • af
coolpriser

Udnyt Apples økosystem

Hvis du for alvor skal have maksimalt udbytte af dine Apple-produkter, er der særligt én ting du bør forstå: Apples Ecosystem. Indenfor tech-verdenen betegner et ecosystem, eller økosystem, måden hvorpå produkter fra samme firma arbejder sammen. Apple er ikke ene om at have et sådant økosystem, men Apple-økosystemet er særlig kendt for de mange muligheder det giver. Læs videre om lær begreberne i Apples Ecosystem, så du kan få mere ud af dine Apple-produkter.

Centralt for brugen af Apples økosystem, er iCloud og flere relaterede funktioner. iCloud er mere end bare data-backup – om end dette også er en stor del af dets appel. iCloud sørger for at synkronisere diverse data på tværs af Apple-produkter. Bliver du ikke færdig med en spændende e-bog du har fundet på din MacBook, kan du fortsætte hvor du slap på din iPhone i bussen eller toget, og med AirDrop kan du så let som ingenting dele filer mellem dine devices.

Synkroniser beskeder og noter på tværs af dine Apple-produkter

En anden fordel ved økosystemet er apps som iMessage og Notes. Igen er fordelen at du kan arbejde fra alle devices. Foretrækker du at svare på beskeder på et klassisk tastatur fremfor iPhonens digitale tastatur, kan du skrive iMessages fra din MacBook. På den måde har du også alle dine samtaler samlet på tværs af dine devices. Du kan sågar modtage svarene på dit Apple Watch, og dermed holde dig opdateret på farten.

Notes har samme fordele bare med noter til dig selv. Skriver du indkøbssedlen på din MacBook inden du går hjem fra studie eller arbejde, ligger den klar på din iPhone når smutter indenom supermarkedet på vej hjem. Det er klart, at jo flere Apple-produkter du ejer desto mere, kan du få ud af økosystemet, men allerede med to produkter er det værd at sætte sig ind i måderne disse kan spille sammen på, og dermed forbedre din Apple-oplevelse.

Tilpas oplevelsen med kompatibelt tilbehør

Apples produkter kan også arbejde sammen med gadgets og tilbehør, der enten er kablet eller kommunikerer via WiFi eller Bluetooth. Et godt eksempel herpå er kompatible Homekit-tilbehør, der lader dig fjernstyre dit hjem fra din iPhone eller iPad. Andre produkter kunne være bluetooth høretelefoner, etuier med indbygget batteri der holder din enhed opladet på farten eller en bilholder, der holder din mobil sikkert på plads, når du kører bil. Mulighederne for at tilpasse oplevelsen med mobiltilbehør er stort set ubegrænset.

Del lyd og billede med AirPlay

En funktion der både virker ”indenfor” økosystemet, altså i sammenspil mellem Apple-produkter, men også mellem Apple- og ikke-Apple-produkter, er AirPlay funktionen. AirPlay er grundlæggende en måde at afspille indhold fra dine Apple-produkter på andre produkter. AirPlay har to underfunktioner: video og audio. Videofunktionen lader dig afspille videoer og vise billeder på andre skærme. Skal du fx vise feriebilleder taget på din iPhone, kan de nemt smides op på et AirPlay-understøttende smart-tv.

AirPlay audio lader dig afspille og styre musik og anden lyd på AirPlay-understøttende højtalere. Har du flere af disse højtalere, kan du synkronisere afspilningen og streame musik i flere rum via en musiktjeneste, eller køre forskellig musik på forskellige højtalere. Højtalerne skal som sagt ikke være fra Apple, men skal understøtte AirPlay, så er du allerede Apple-bruger og på udkig efter højtalere af forskellig art, er det værd at tjekke om disse understøtter AirPlay.

Kom iForm

En trend der virkelig har taget fart de seneste år, er inkorporationen af teknologi i ens træning – hvad enten det er løb, cykling, styrketræning eller noget helt fjerde. Teknologi kan være en god måde at gøre din træning både sjovere, men også mere målrettet. Der er flere måder du kan bruge dine Apple-produkter til at hjælpe dig med at komme i form. Mest åbenlys er dog mulighederne for de bærbare produkter som iPhone og Apple Watch.

Har du begge disse produkter, kan det igen være smart at overveje hvordan de kan arbejde sammen. Flere apps kommer både til iPhone og Apple Watch, for eksempel en app som Endomondo. Endomondo tracker din træning og giver dig detaljer over din fremgang. Da appen også findes til Apple Watch, kan du lade iPhonen blive hjemme når du for eksempel løber. Under løbet slipper du dermed at slæbe rundt på andet end dit Apple Watch, mens resultaterne deles med dine andre devices så snart du kommer hjem.