Hvad er egentlig Bitcoin?

  • af
Hvad er egentlig Bitcoin

Du kan næsten ikke have kommet udenom at høre om kryptovalutaen Bitcoin, men hvad er det egentlig, og er det noget du kan bruge? Her kan du læse mere om kryptovaluta. 

Om Bitcoin

Bitcoin er kort fortalt en form for kryptovaluta. Kryptovaluta er en valuta der udelukkende eksisterer elektronisk. Der findes flere forskellige kryptovaluta, men den der hedder Bitcoin, er den der er mest berømt. Det der gør at kryptovaluta i stor grad skiller sig ud fra andre former for valuta, er at værdien ikke reguleres af en centralbank eller pengeinstitut. Det der så bestemmer hvor meget eksempelvis Bitcoin er værd, er tilbud og efterspørgsel. På den måde kan kryptovaluta sammenlignes med boligmarkedet, hvor der er tale om en markedsværdi – altså hvor meget folk reelt set er villige til at betale. 

Hvordan kan jeg investere i Bitcoin?

Du kan nemt investere i Bitcoin ved at købe og sælge kryptovaluta. Der er mange steder hvor du kan få købt bitcoins, og der findes også flere og flere udbydere af online spil og casino, som tilbyder gevinster i form af Bitcoin eller anden kryptovaluta. Man kan i nogle tilfælde også vinde gratis bitcoins på spil eller som bonus eller cashback når man handler på bestemte hjemmesider. Det er med andre ord ikke specielt svært at få fat på bitcoins, og du kan investere dem ved at sælge dem på det helt rigtige tidspunkt.

Det kan hurtigt blive tidkrævende at følge med i markedet og vide hvornår det er bedst at købe og sælge dine bitcoins. Derfor findes der nu flere tjenester som investerer dine bitcoins for dig. Dette kalder man for Bitcoin-robotter. I mange tilfælde er investeringsrobotterne i bedre stand til at lave gode investeringer, end det de fleste mennesker er. Her kan du læse mere om Bitcoin Evolution, en bitcoinrobot som investerer dine bitcoins for dig.