Hvad er forskellen på de forskellige sengetyper?

  • af
Hvad er forskellen på de forskellige sengetyper?

Står du over for at skulle købe en ny seng, står du over for et både svært og vigtigt valg. Derfor står du også over for et valg, som du skal sørge for at træffe med stor omhu. Hvad du dog skal starte med, er at finde ud af, hvilken type seng, der er den bedste for dig.

Der findes nemlig op til flere typer senge på det danske marked, og de adskiller sig på flere punkter. Som følge af dette, er det heller ikke enhver type seng, der er noget for dig. Sørg derfor for at sætte dig ind i, hvad hver af de forskellige typer af senge har at byde på, og vælg dernæst den seng der passer bedst til dig.

1. Boxmadras

Dette er, hvad de fleste betragter som værende en almindelig seng. Her er der nemlig tale om en madras på ben. Den har ikke det store at byde på, når det kommer til komfort og støtte. Derfor er det meget normalt, at den bliver kombineret med en spring- og/eller topmadras.

Med andre ord, er det sjældent, at den kan stå alene. Gør den det, er man i hvert fald nødt til at acceptere, at både komfort og støtte er minimal. Skal man sikre sig, at man sover godt, er det derfor ikke en god idé, at man vælger at nøjes med en boxmadras.

2. Kontinentalseng

Vil du være sikker på, at du ender med at købe en seng, der giver godt komfort og støtte? I så fald bør der ikke herske tvivl om, at du er bedre stillet med en kontinentalseng, end med en boxmadras. Derfor er det også et mere populært valg blandt danskerne.

Det er en seng, der er bestående af tre madraslag, hvilket selvfølgelig har til formål at sikre høj komfort og støtte. Med andre ord, er du sikret, at du får en seng, der sikrer, at du sover godt nat efter nat, hvis blot du sørger for at vælge ud fra dine egne præferencer.

En sådan seng består af både en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Hvert lag tjener sit eget formål, hvor boxmadrassen giver stabilitet, springmadrassen giver støtte, og topmadrassen giver komfort. Det er nærmest en form for treenighed, der giver et godt fundament for din søvn.

3. Elevationsseng

En elevationsseng minder på mange punkter om en kontinentalseng. Her får du nemlig ofte også en seng, der består af både en box-, spring- og topmadras. Derfor er der også her tale om en seng, der sikrer, at du får både en høj komfort og god støtte.

Hvad der adskiller en elevationsseng fra en kontinentalseng, er selvfølgelig, at den er udstyret med elevation. Det vil sige, at du har muligheden for at hæve eller sænke hoved- og fodende på sin seng. Dermed kan du indstille den til at have en position, som tiltaler netop dig.

Det er dog ikke alle, der ønsker at sove med sin hoved- eller fodende hævet. Af denne grund er det heller ikke en seng, som er værd at betale ekstra for, for alle. Står du selv over for at skulle købe en seng, skal du derfor overveje nøje, om du får brugt elevationen.

Er du helt sikker på, at det er noget, du ikke får brug for, skal du ikke betale for det. I et sådant tilfælde vil du være bedre stillet ved at købe en kontinentalseng. Den giver samme grad af komfort og støtte, men du undgår dog at betale ekstra for elevationsmotoren.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

På trods af, at det ville være let for dig, der står over for at skulle købe en ny seng, findes der ikke én type, der er den bedste. Det er nemlig op til dig selv at finde ud af, hvilken af de tre typer senge, som vil være den bedste for dig. Derfor skal du også vide, hvad du egentlig kræver af din seng.

Hertil er det også vigtigt, at det er gjort klart, at du er nødt til at betale for kvalitet. Går du på jagt efter en billig seng, skal du ikke sætte næsen for højt efter at få komfort og kvalitet. Derfor kan det sjældent betale sig at købe en seng, der er for billig, da værdien af sengen er for lav.