Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan dansk?

  • af
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan dansk

Der er flygtninge i Danmark. Disse kan deles op i krigsflygtninge og erhvervsflygtninge. Sidstnævnte overses ofte, da danskerne ofte glemmer, at der også kommer folk til landet som ønsker at arbejde og har ressourcerne til det. Ligegyldigt hvad baggrunden er for at komme til Danmark, så kan det være svært at skulle korrigere rundt i et system, hvor man ikke kender et eneste ord. Læs herunder, hvor du kan finde hjælp.

Brug dit nye danske netværk

Hvis du allerede er begyndt på arbejde, har fået gode naboer eller har mødt mennesker gennem danskkurser, så har du den bedste base for at kunne finde rundt i systemet. Disse kan nemlig tage med dig rundt og hjælpe dig, hvorind du går. Det kan både være til møder i kommunen, men også noget så hverdagsrelateret som at skulle have ordnet bilen. Lige her kan du finde de bedste reservedele og på https://www.youtube.com/watch?v=M0LncfEXgO4 kan du se, hvor meget du kan spare. Disse gode tilbud kan du gå glip af, hvis du ikke kan sproget, så træk derfor på dit netværk.

Find en god tolk

Det er ikke alle, som kan finde et dansk netværk specielt hurtigt. Det kræver at du er åben og har mod på at forsøge dig med det danske. Det er dog ikke et problem, hvis du ikke har nogle i dit netværk lige nu. I Danmark har du nemlig krav på en tolk, når du skal til møder i det offentlige. Disse hjælper dig med at forvalte til sagsmøder, så du også har en stemme at få hørt. Endvidere kan en tolk hjælpe dig med at oversætte breve og udfylde blanketter og ansøgninger med mere. Er du så heldig at bruge dem samme tolk ofte, kan denne også fungere som din bisidder i møder, hvilket giver dig en tryghed. Danner du en god relation til denne tolk, så kan du nu også få hjælp til det omtalte i ovenstående afsnit.