Synonym for morgenkåbe

  • af

Synonymet for morgenkåbe er badekåbe eller blot en slåbrok eller kåbe.

Hvad er en morgenkåbe?

morgenkåbe

En morgenkåbe er også kendt som en badekåbe, som er et stykke beklædning som dækker hele kroppen, fra hals til skinneben. En morgenkåbe er blevet brugt i mange hundrede år men startede ikke helt som hverken en morgenkåbe, da den primært blev brugt i starten, som en badekåbe som blev brugt før og efter man skulle i bad. Den blev brugt således at hver gang man skulle i bad, så tog man tøjet af, hoppede i badekåben og gik ned til det sted hvor man skulle vaskes. I gamle dage var dette sted ofte et vaskested i form af en vaskekælder eller en såkaldt badekælder, hvor man kunne smide sin badekåbe mens man vaskede sig, hvorefter man kunne tage den på efter sit bad så man var tildækket mens man gik hjem igen. Dette var også praktisk når man i gamle dage skulle på stranden, hvor man kunne blive tildækket inden og efter at man gik i vandet, så man ikke frøs på stranden.

Idag er de blevet mere brugt som en morgenkåbe, hvor vi bruger den om morgenen lige når vi står op som en midlertidig erstatning til tøj, indtil man er nået at stå op og ordne morgenens første gøremål. De er ofte også lavet mere stilet og flotte idag og du kan f.eks. finde inspiration her hvis du vil se hvilke udgaver der findes.

Definitionen på en morgenkåbe

En morgenkåbe er en belædningsdel i blødt stof, som primært fremstilles i blødt bomuld og som nogle gange er fremstillet med forskellige mønstre eller farver. En morgenkåbe er ofte fremstillet således at den skal lukkes med et ”bælte” af bomuld som er skabt til at kunne lukke morgenkåben, da den ikke kan lukkes foran på andre måder, da den hverken har lynlås eller er lukket på anden vis.