Ny byg – har du styr på reglerne?

  • af
Ny byg - har du styr på reglerne?

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed er der et tv-program som hedder. Og det er der selvfølgelig gode grunde til. Beliggenheden er det eneste du ikke kan gøre noget med, når du er ude for at jagte drømmeboligen. Hvis du finder den perfekte beliggenhed, men huset ikke rigtig matcher dine ønsker og behov, så er der kun en ting at gøre. Riv huset ned, og byg et nyt. 

Beliggenhed er vigtigere end selve huset 

Når du har fundet det sted, hvor du ønsker at slå rødder, så skal du hive pengene frem fra lommen, også selv om huset på grunden ikke har de kvaliteter som du er på jagt efter. Beliggenheden, er nemlig det vigtigste, når der skal investeres i fremtidens hjem.  

Faktisk så vil det også ofte betale sig at rive et gammelt hus ned, i stedet for at bruge tid og kræfter på at renovere det. Og, hvis du bygger et helt nyt hus, så bliver det selvfølgelig meget mindre at renovere på, i den nærmeste fremtid. Du kan også få dit helt egen drømmehus, bygget for at tilfredsstille alle de ønsker og behov som du måtte have. Rent energimæssig, så er et nyt hus selvfølgelig både mere klimavenligt og billigere end de gamle huse.  

Nedrivning af hus, er selvfølgelig ikke noget du bare går i gang med, der findes nemlig love og regler som du skal forholde dig til.  

Dette skal du være opmærksom på 

Først og fremmest så skal du være opmærksom på at du skal melde nedrivning af huset til kommunen, mindst to uger før arbejdet går i gang. Du skal afvente at du får lov til at nedrive huset, inden du gør det. Der kan også være specielle regler som gælder, hvis det er et meget gammelt hus, og hvis der er brugt uheldige byggematerialer.  

Vær også opmærksom på at du kan have mulighed for at søge tilskud hos kommunen, til nedrivning af hus.