Sådan håndterer du ordblindhed

  • af
Sådan håndterer du ordblindhed

Ordblind. Dysleksi. Ja, intet af det lyder specielt opvækkende. Ordblindhed er noget mange kæmper med og i et samfund, hvor vi alle skal præstere 120% hver dag, så er det frustrerende ikke at kunne følge med. Lider du af svær ordblindhed, er det ekstra svært, men er du svagt ordblind og mest af alt blot besidder læse -og stavevanskeligheder, så kan det være svært for andre at forstå. Derfor kan det for nogen fremstå som dumhed. Dette er helt misforstået. Derfor får du herunder 3 gode råd til, hvordan du kan håndtere din ordblindhed.

1.      Tag til foredrag om ordblindhed

Ligegyldigt, hvilken form for vanskelighed du sidder med, så er det altid godt at blive klogere på det. Det kan du gøre ved at tage til foredrag og høre om ordblindhed. Her kan du få alle de faktuelle oplysninger og i langt de fleste tilfælde vil foredragsholderen selv kæmpe med ordblindhed. Du har sikkert allerede læst en masse på nettet om, hvad ordblindhed er og, hvilke indvirkninger de kan have på dit senere liv. Det er dog langt bedre at snakke med en fysisk person om det. Når du læser på nettet, da kan du misforstå og dine udfordringer kan komme i vejen. Snak derfor med nogen om det.

2.      Benyt it-hjælpemidler

Der findes mange gode tilbud til dig med at skrive -og læsevanskeligheder. Når du selv læser, så tager det meget af din mentale energi og dit mentale overskud. Dette kan blive et problem i forhold til de sociale sammenhænge du indgår i udover din skole, uddannelse eller arbejde. Benyt dig derfor af forskellige it-værktøjer, som har en oplæsningsfunktion. Det betyder, at du ikke behøver læse mere, men at dette program vil læse alle fremtidige tekster op for dig. For at køre programmer som dette, da kræver det godt it-udstyr. Dette kan du få fra Samsung, der giver dig det nyest udviklede teknologi på markedet.

3.      Forebyg lavt selvværd

Som før nævnt, så kan den energi der skulle bruges på at socialisere sig, blive brugt på at læse eller skrive. Specielt for børn er det følelsen af at høre til, som driver værket. Hvis barnet føler sig udenfor eller hænger bagud i skolen, så kan det have konsekvenser for dets videre liv. Det kan betyde lavt selvværd og en følelse af, aldrig at kunne slå til. Snak derfor eventuel med en professionel, der kan give dig redskaber eller forebygge lavt selvværd.