Skal du have oprettet en hjemmeside? Sådan gør du!

  • af
Skal du have oprettet en hjemmeside? Sådan gør du!

Vil du gerne i gang med udvikling af hjemmeside? Læs med her, og få gode råd til, hvordan du kommer godt i gang! 

Klar-parat-hjemmesidestart

Det første du skal gøre, når du skal oprette en hjemmeside, er at finde på et domæne, inden du kan gå i gang med udvikling af hjemmeside. Her er det særligt godt, hvis du kan komme på et domænenavn, der relaterer sig til det, du sælger. Når du har fundet på et godt domæne, skal du tjekke, om det er taget. Alle URL’er er unikke, og der er derfor selvsagt ikke to, der kan have den samme. Du kan nemt teste, om dit domænenavn er taget på DK hostmaster. Når du har gjort det, så skal du købe dit domæne og finde en webhoster – det er ikke længere end en Google-søgning væk. Det kan desuden være en god idé at tilkøbe flere domæner til samme hjemmeside, så du altså både har det domæne der er uden WWW og med WWW – og det samme gælder med .dk. Du kommer altså nok til at have fire domæner, der alle fører en ind på samme hjemmeside. 

Step 2: Udvikling af hjemmeside!

Når du har fundet dit domænenavn og din webhoster, skal du til det sjove: Udvikling af hjemmeside. I dag findes der mange webhosting virksomheder, der tilbyder et hjemmesideprogram, som det er meget nemt at navigere rundt i. Du behøves altså ikke at sidde at kode for at kunne finde ud af at oprette en hjemmeside. Det er også nu, du skal til at skrive den tekst, som besøgende ser, når de klikker ind på dit website. Her er det vigtigt, at du kan skrive en fangende tekst, der får den potentielle kunder videre til et køb. Det er desuden vigtigt, at du kan skrive grammatisk korrekt, for det kan se så sløset ud forstyrrende ud, når kommaerne hopper rundt over det hele.

Skab vækst

Når du har oprettet din hjemmeside, kan du begynde at tænke på, hvordan du vil skabe vækst med den. Det kan være, at du vil opsætte nogle Google – og Facebook Ads. Det kan være en rigtig god ”genvej” til hurtigt at få kunder, men det er også fornuftigt at fokusere på SEO, som koncentrerer sig om markedsføring på det lidt mere langsigtede. Når du skal lave SEO, så kan det dog være svært at lære alt det tekniske, der også er nødvendigt for en god søgemaskineoptimering. Her kan det godt være, du får brug for hjælp. 

Hjælp til udvikling af hjemmeside?

Det er svært at oprette en hjemmeside selv, og derfor er der heller ingen skam i, hvis du har brug for hjælp undervejs. Det kan være, der pludselig er en side, der ikke virker, eller måske du ikke kan finde ud af, hvordan man opsætter en bestemt knap. Den gode nyhed er, at der findes folk, der er eksperter på området. De kan nemt finde roden til de fejlkilder, du kunne støde på undervejs i opsætningen.