Synonym for låneudbyder

  • af

Synonymet for låneudbyder er lånegiver eller udlåner.

I den senere tid så er en låneudbyder også kendt indenfor crowdlending.

Hvad er en låneudbyder i crowdlending?

En låneudbyder er enten en person eller en virksomhed som låner sine penge ud til andre. Dette sker ofte på baggrund af en forudaftalt rentebetaling hvor udlåneren skal modtage månedlige tilbagebetalinger samt en aftalt rente, som vi også kender fra bankverdenen.

Når vi snakker crowdlending, så er det fremtidens måde for privatpersoner at agere bank og låne sine penge ud og modtage rente betalinger hver måned for sine udlån. Her kan man som crowdlending investor være enten en direkte udlåner eller låneudbyder, men også være investoren som finansiere låneudbyderen. Når man investere med crowdlending, så låne man nemlig sine penge ud til enten en låneudbyder eller direkte til lånetageren, hvilket afhænger af om man gør det igennem en crowdlending platform som f.eks. Mintos der er Europas største, eller om man gør det direkte til lånetageren.

Crowdlending fungere på den måde at mange går sammen om at låne sine penge ud til privatpersoner eller virksomheder, så der f.eks. kan være et lån på 100.000 kroner som bliver finansieret af 10.000 personer, hvilket betyde at hver investor kan nøjes med at låne 100 kroner ud hvilket giver mulighed for at kunne sprede sine penge på utroligt mange lån og på den måde mindske sin risiko. Her er dem man låner pengene ud til ofte låneudbydere som gerne vil låne ud til flere end de selv har kapital til. Så de kan på den måde hente kapital på en nem måde som er win-win for både låneudbyder og crowdlending investor.

crowdlending

Definitionen af en låneudbyder

Definitionen af en låneudbyder er en person eller virksomhed som udlåner sine penge. Når man er låneudbyder så modtager man en rente for at låne sine penge ud.

En låneudbyder er som nævnt længere oppe ofte kendt fra crowdlending verdenen hvor man igennem forskellige crowdlending platforme kan udlåne sine penge til forskellige loan orginators som på dansk oversættes til en låneudbyder, som søger finansiering til at kunne udlåne endnu flere penge ud end de selv har til rådighed.