Synonym for motionscykel

  • af

Er du glad for din motionscykel? Måske kender du den ikke ved det navn, men hvad kalder du den så? Kondicykel? Træningscykel? Kært barn har mange navne, og danskerne elsker deres motionscykler. Her kan du læse meget mere om, hvor mange navne der egentligt florerer rundt derude, og om der er små forskelle, du skal være opmærksom på.  

Har du en motionscykel derhjemme? Eller er det en træningscykel? Det kan være svært at vide, hvad forskellen er, eller om der overhovedet er nogen forskel. Men her får du en lille oversigt over alle de synonymer, der findes for motionscykel. På den måde kan du være sikker på, at du bestiller det rigtige, når du handler på nettet eller går ned i træningscenteret og sætter dig op.   

Motionscykel 

En motionscykel siger næsten sig selv. Det er en cykel, som man bruger til at dyrke motion på. Den bliver brugt til motionstræning, så man kan forbrænde nogle kalorier. Ifølge ordbogen er den fastmonteret og specifikt rettet mod træning. Ordet er kendt fra slutningen af 60’erne i Danmark. 

Kondicykel 

Kondi kommer af kondition, så en kondicykel er præcis ligesom en motionscykel. Efter motionscyklen kom på markedet begyndte man også at tale om kondi ved siden af. Op igennem 70’erne begyndte folk helt naturligt at tale om kondicykel. Det er præcis det samme som en motionscykel, der er ingen forskel, udover at navnet er lidt mere folkeligt.  

Træningscykel  

Ordet træningscykel findes ikke specifikt i den danske ordbog, men det betyder ikke, at det ikke eksisterer i folkemunde. For en træningscykel er da sådan en, man træner på. Og det giver god mening at hoppe på træningscyklen nede i træningscenteret. Det er en cykel, som man kan træne intensivt på derhjemme også. 

Spinningscykel 

Bevæger vi os lidt mere genrespecifikt til værks, så er findes der faktisk også en spinningscykel. Det hører ind under kategorierne for motions-, kondi- og træningscykler, men det er lidt en genre for sig. Ikke alle motionscykler er nemlig spinningscykler. Ifølge ordbogen er en spinningscykel nemlig en motionscykel, der bruges specifikt til spinning. Og spinning er en træningsform, der foregår i hold gerne i et træningscenter med en instruktør på.  

Som du kan læse, så er en motionscykel ikke bare en motionscykel, der findes faktisk masser af typer, der alle hedder noget forskelligt. Vigtigst for dem alle er, at de kan erhverves til derhjemme, så du kan motionere, træne, forbedre din kondition og spinne lige så tosset, du vil.