Synonym for Ur

  • af

Synonymet for ”Ur” er ure og kommer af ”Time” på engelsk.

Hvad er et Ur?

Et ur bliver brugt til at vise hvad klokken er og ure kommer i mange forskellige afskygninger. Et ur kan være et armbåndsur som overalt kan fortæller dig hvad klokken. I gamle dage så var et ur en del mindre teknologisk end det er idag, da man dengang satte en pind i jorden, som man målte skyggen på. Så viste man at når skyggen ramte nogle bestemte punkter, så var klokken x eller y.

ur til mænd

Efterfølgende begyndte man at skabe nogle lidt større ure, som de stående ure man kunne have i hjemmene, som fyldte ret meget og som efter års produktion og innovation også pludseligt kunne sige lyde når timerne skiftede, så man altid var klar over hvad klokken slog. Senere så kom et armbåndsur til mænd som primært var henvendt til de rigere folk da priserne var høje i forhold til indkomsterne, og at eje sådan et armbåndsur var noget kun få havde.

Idag er ure noget som vi alle sammen har, men de bliver primært benyttede på vores telefoner, mens man ofte hænger ure op i hjemmet af stilmæssige hensyn og ikke fordi man skal bruge dem til at se klokken, da man bruger sin mobiltelefon til det.

Definitionen på Ure

Ure er defineret ved at der er en stor og en lille viser, hvor den lille viser fortæller timerne og den store tæller minutter. Ure er skabt til at fortælle os hvad klokken er og findes i de store modeller som enten står på jorden fra gamle dage, til dem der kan hænge på vægen, samt i form af armbåndsure og ure på vores mobiltelefoner.