Dansk, et sprog uden farver. Det er fladt, det lyder tungt og det er umådeligt svært at lære. Flere og flere immigrerer hver dag til Danmark. Folk kommer af forskellige grunde. Vi har udvekslingsstudenter, flygtninge, forretningsmænd og folk der blot ønsker at omlægge deres liv. Alle har det tilfælles, at de ikke kan det danske sprog. Er det dig jeg snakker om? Så se med herunder, hvor du får 4 gode råd til, hvordan du kan lære det danske sprog.
1. Benyt dig af en ordbog
Ordbøger er det første skridt på vejen. I starten er det
nemmest at læse sproget og slå op, efter det pågældende ord, i en ordbog. Med
tiden vil du lære flere og flere ord at kende. Ordbogen er altid god at have
under armen. Du vil altid kunne slå op i den og få hjælp på din vej af andre,
som kan hjælpe dig med, at finde netop det ord du leder efter.
Når du kan lidt flere ord, kan du benytte dig af synonymordbøger. På den måde vil
du udvide dit ordforråd og kunne flere facetter af det danske sprog. Nogle ord,
på dansk er de samme, men har forskellige betydninger. Hvad vil det eksempelvis
sige, at tjene?
2. Find apps der kan gøre læring sjovt
Det kan være tungt at lære et nyt sprog. Heldigvis er teknologien i dag så udviklet, at der findes andre muligheder til læring, end ordbøger. Du kan eksempelvis bruge den populære app, Duolingo. Hér kan du lære sproget på forskellige niveauer og få hjælp til oversættelser. Det er ikke blot en hjælpeapp, men et spil. Jo bedre du bliver til sproget gennem appen, des flere niveauer lukker du op for. Løbende får du at vide, hvor flydende du er i sproget i procenter.
3. Tag et langt ophold i landet
Som du kan læse, er der mange måder at lære sproget bedre på, men det udgør aldrig vigtigheden af at kunne øve sig i praksis. Når du snakker med andre danskere, så hører du vendinger, ordlyd og udtale. Samtidigt, tvinges du til at forsøge dig med at snakke sproget. Du kan øve sproget i praksis ved at tage et langt ophold i Danmark, så du kan få sproget ind under huden. Hvis du bor i udlandet og ikke har planer om, at flytte til Danmark, så skal du alligevel være opmærksom på opholdsregler, hvis du planlægger et længere besøg hertil. Til det skal du søge om opholds -eller arbejdstilladelse.
4. Hjælp andre med sproget
Når du har lært store dele af sproget selv, kan du med fordel hjælpe andre, som også ønsker at komme til Danmark og lære sproget og kulturen at kende. Du har selv lært, hvor og hvordan man søger opholdstilladelse i landet, hvorigennem du kan hjælpe andre med at søge det samme. Det kan være svært at vejlede andre telefonisk, når du ikke kan se, hvad der foregår på netop deres computerskærm. Løsningen er nu kommet med en software som TeamViewer, hvor du kan navigere en anden computer fra din egen. Du finder denne anmeldelse og download af Teamviewer her.