Synonym for aktiehandel

  • af

Synonymet for aktiehandel kan være aktietransaktion eller aktiekøb eller aktiesalg 

Hvad er aktiehandel? 

Aktiehandel er en handel med aktier, hvor der enten bliver købt eller solgt aktier. Når man snakker om aktiehandel, så snakker man oftest om en person der fortager en transaktion med en aktie og på den måde lave en aktieinvestering. 

Aktiehandel kan forgå på internettet, hvor man online kan købe og sælge aktier på en handelsplatform online, og hvor man få sit aktiebevis tilsendt og ofte også opbevaret på den online handelsplatform. Aktiehandel forgik tidligere i banken, hvor man udelukkende købte og solgte aktier når man gik i banken.  

Hvis man laver en aktiehandel, så kan det enten være som privatperson, hvor man automatisk bliver gjort til aktionær i en virksomhed, når man køber aktier i virksomheden. Men virksomheder kan også lave en aktiehandel, hvor de f.eks. køber en anden virksomheds aktier og på den måde kommer til at eje virksomheden, hvis man køber størstedelen af aktierne i virksomheden. 

aktiehandel

 Definitionen på aktiehandel 

Definitionen på aktiehandel er en handel der forgår med aktier. Det kan både være et aktiekøb eller aktiesalg, men ganske enkelt hvor der bliver videregivet aktier enten ved et køb eller ved et salg.  

Aktiehandel kan give indflydelse på personen som køber aktier, hvor man bliver inviteret med til den årlige generalforsamling, og hvor man kan sige sin mening, som en af medejerne af virksomheden.  

Se alle synonymer på synonym.dk