Antivirus er synonym for online sikkerhed

  • af
Antivirus er synonym for online sikkerhed

I en undersøgelse fra 2017 viser det sig, at 94% af danskerne er online dagligt. Det vil altså sige, at 94% af danskerne f.eks. handler online, skriver online beskeder eller tjekker sin bankkonto. Digitaliseringsstyrelsen sørger for, at det skal være nemt at tjekke sin forskudsopgørelse eller sin digitale post. Men derfor skal man alligevel være påpasselig, da ens personlige oplysninger ofte skal bruges. I de tilfælde vil der højst sandsynligt være nogen, som ikke har sikret deres computer, eller som kommer til at klikke på et link, der giver deres computer malware. Hvis du er i tvivl om, hvordan du sikrer din computer bedst, får du nogle gode råd her.

Sådan færdes du sikkert på nettet

Hvis du ikke er så computerkyndig, ved du måske ikke, hvor du skal starte, hvis du skal sikre din computer. For at sikre din computer, skal du vide, hvad du sikrer din computer mod.

Malware

Malware dækker bredt, men er en betegnelse for programmer, der skader din computer. Det er f.eks. computervira og spyware, der hver især skader din computer på forskellige måder. Hvis du f.eks. er en ivrig internetshopper, bruger du nok ofte dit kreditkort på nettet.

Spyware er en ondsindet måde, hvorpå hackere kan stjæle dine bank- og kreditkortoplysninger og dermed stjæle penge fra din konto. Det lyder skræmmende, men heldigvis er der måder, hvorpå du kan undgå dette. En god måde er at downloade et antivirusprogram for at helgardere sig. Med et antivirusprogram scannes din computer for trusler og spyware, og ofte kan programmet køre i baggrunden, så du ikke behøver at sidde klistret til skærmen.

Når din computer er sikker, kan du udforske internettet på mange måder. Du kan lave dine egne hjemmesider eller finde ud af, hvordan du kan investere i Bitcoin som har taget verden med storm. Med en sikker computer er der ingen grænser for, hvordan du kan udforske nettet.