Synonym på Crowdlending

  • af

Synonymet på Crowdlending er i nærheden af låneinvestering eller udlån og peer to peer lending 

Hvad er Crowdlending? 

Crowdlending er et nyt begreb hvor man som privatperson, virksomhed eller investor har mulighed for at tage bankens rolle og låne sine penge ud imod at man får en rentetilbaebetaling som betaling for at udlåne sine penge. 

Når man låner sine penge ud, så investere man i lån præcist som bankerne har gjort i mange hundrede år. Til gengæld så får man en forud aftalt rentebetaling fra lånegiveren, hvor man normalt hver måned modtager en betaling i form af både renter og afbetaling på lånet. En platform hvor man kan fortage crowdlending investering er fast invest som er en af de mest populære platforme på markedet.

Dette har i de senere år udbredt sig efter finanskrisen hvor bankerne er stoppet med at låne penge ud til mange, grundet stramme begrænsninger og regler som gør at mange almindelige mennesker og virksomheder ikke længere bliver godkendt til at låne penge i banken.  

Crowdlending giver derudover også privatpersoner muligheden for at tjene penge på at låne sine penge ud, i stedet for at de står i banken ud til 0% i rente, hvilket mange investorer ønsker at få investeret i stedet. 

Definitionen på Crowdlending 

Crowdlending betyder at ‘’the crowd’’ også kendt som ‘’folket’’ går sammen om at finansiere lån som private og virksomheder optager fordi de enten har fået et ‘’nej’’ i banken eller fordi de kan få en mere attraktiv rente igennem en crowdlending platform.  

Crowdlending er en en sammensætning af crowd og lending, som betyder at man som et ‘’crowd’’ går sammen om at ‘’lend’’ sine penge ud til andre. Som både er en ny måde at investere sine penge på end når man f.eks. køber en aktie, men også en ny måde at skaffe finansiering som privatperson eller som virksomhed.  

Læs mere om Synonymer på Synonym.dk