Få et bedre forhold til dine børn – tre gode råd

  • af
Få et bedre forhold til dine børn – tre gode råd

I en verden med smartphones kan det være svært at blive tæt med sine børn. Vi er så klistret til skærmen, at vi helt glemmer at bruge tid sammen. Her er nogle tips til, hvordan du kan blive lidt tættere med dit barn.

Tre gode råd

  1. Hjælp dem med svære emner

I dag burde det jo være sådan, at dit barn kan tale med dig om alt. Men nogle gange kan der bare være emner, som man helst ikke vil tale med sine forældre om. Derfor kan det være en hjælp for dit barn at læse artikler inde på UngUnivers om alt fra sundhed til det at være ung. Alligevel kan der være begreber, som er lidt mere komplicerede. Ting som hovedkort og årsopgørelse kan dog være svære emner, så prøv at hjælp dem med at forstå, hvad det er.

  • Hjælp dem med at blive selvstændige

Når dit barn så skal flyve fra reden, er det deres tur til at være selvstændig. Det er en god idé for dit barn at få styr på økonomien og bolig. Selvom det kan være godt at hjælpe dem med flytningen, så de får en god start, skal de også have mulighed for at kunne tænke selv. Du kommer til at kunne mærke, at barnet vil sætte pris på, at de får lov til at være selvstændig. De skal i hvert fald nok komme til dig, når de har brug for hjælp med vasketøj!

  • Brug tid med dit barn

Den ultimative måde at blive tæt med dit barn på, er ved at bruge tid sammen med dem. Det kan være at hjælpe dem med lektierne eller at tage i biografen med dem. Nogle gange kan det være noget så simpelt som at lægge mobilen væk til aftensmaden, men vi glemmer det ofte i dag i en travl hverdag. Det handler om at skabe noget nærvær, så bare det at I snakker om barnets dag, kan forbedre jeres forhold.