Sådan får du råd til at flytte hjemmefra

  • af
Sådan får du råd til at flytte hjemmefra

Du har sommerfugle i maven, planlagt din indretning i flere uger, og forhåbentlig glæder dig til friheden ved at kunne handle ind, kun til dig selv. Selvom der er mange goder ved at flytte hjemmefra, er der også mange ting man skal have styr på, før man flytter. Hvis du er i tvivl om hvordan du får til at flytte hjemmefra, kan du i denne artikel, finde en tjek-liste, til før du flytter.

Få styr på din økonomi

Vi er halvvejs gennem måneden, og din konto er næsten tom. Første skridt, til at få styr på din indkomst, er at kontakte din bank rådgiver, hvor det mest gavnlige, er at bestille et personligt møde med dem. På denne måde, kan du professionelt få vurderet dine prioriteringer. Mangler du en større indkomst, kan du her læse om passiv indkomst. Men har du ikke mulighed, for at mødes med din bankrådgiver, kan du i stedet over din netbank, bede dem inddele din bankkonto i følgende: Madbudget, Regninger og Opsparing. Derefter vurderer du, hvor mange penge du månedligt bruger på mad, hvor mange penge du bruger på husleje og regninger, og til sidst, hvor meget du har råd til at sætte ind på din opsparingskonto.

Har du de billigste løsninger?

Når man flytter hjemmefra, er det vigtigt at man har en forsikring. Man skal have en indbo/ulykke/-og ansvarsforsikring, som dækker over uheld der kan ramme dit hjem, dig selv eller andre omkring dig. Er du studerende, er der tit flere forsikringsselskaber, som har studietilbud. Ofte er der mange penge at spare, hvis du vælger en forsikring for studerende. Er du ikke studerende, men skal du til at arbejde, skal du også være medlem af en a-kasse. Ved at være medlem af en a-kasse, er du sikret en indkomst, hvis du skulle miste dit arbejde.

Find den rette bolig

En sidste synder, når man forsøger at få råd til at flytte hjemmefra, er en dyr husleje. Som studerende kan man finde billige studieboliger, som gør det lettere at få råd til at flytte hjemmefra. Dog er der også råd at hente, hvis man ikke er studerende. Der er mange sider på nettet, hvor man kan gennemsøge forskellige boligtilbud, indtil man finder det rette. Du kan også lave et Facebook opslag, hvorved du kan nå ud til ’bekendte-af-bekendte’, og dine chancer for at finde en billig lejlighed forøges. Hvis du vil gøre dit opslag mere fængende, kan du vælge at bruge synonymer.