Hvad er kryptovaluta? – Få et hurtigt svar her

  • af

Kryptovaluta har været en af de mest omdiskuterede emner indenfor investering i de seneste år. Især tilbage i 2017 hvor der virkeligt kom fokus på den omtalte Bitcoin som igennem mange år bare har steget og steget og pludseligt så fik dens kurs store tæsk og faldt helt i bund, hvilket var et stort chok for alle investorer, som havde forsat med at investere i den populære kryptovaluta.  

Men hvad er kryptovaluta endeligt og hvorfor blev den skabt? Det kigger vi på og giver dig et hurtigt svar i denne artikel, så du kan få din information, blive klogere og komme videre i dagens tekst. 

Hvad er Kryptovaluta? 

kryptovaluta

Kryptovaluta er en virtuel valuta, som blev skabt for at skabe en decentraliserede betalingsvaluta som ikke blev styret af hverken stater, nationer eller nationalbankerne. Det der især har været vendepunktet for kryptovaluta var finanskrisen, hvor bankerne blev mere påpasselige med at låne penge ud, hvilket betød at det blev hårdt økonomiske for mange private. Men med kryptovaluta så er der ingen banker eller nationalbanker samt stater der styre dem, hvilket giver en større frihed for alle der gør brug af dem, hvis de bliver brugt på den rigtige måde, og især efter finanskrisen så begyndte de at komme frem. Bitcoin var den første, som efter sin lancering blev verdenskendt på rekorttid, og i næsten 10 år i streg, bare steg, steg og steg igen. Mange valgte at investere deres penge i kryptovaluta i stedet for aktiehandel hvilket gjorde udbud og efterspørgsel endnu mere udpræget.

Kryptovaluta er skabt som et alternativ til vores traditionelle valuta, som er uafhængig af offentlige substanser.  

Fremtiden for kryptovaluta 

Ingen ved hvad fremtiden bringer for kryptovaluta, men en ting er helt sikkert. Vi kommer til at se kryptovaluta mange år ud i fremtiden, da der hele tiden bliver lavet nye forskellige ALT coins, som står for alternative coins og som løbende både bliver opstartet og lukket ned. I dag står Bitcoin for 70% af alle kryptvalutaer og er stadig den langt største kryptovaluta der findes på markedet, som efter sit store tab allerede er steget med over 300%. Ingen ved hvad fremtiden bringer, men meget tyder på at kryptovaluta på den eller anden måde kommer til at være en del af den langt ud i fremtiden.